100% Arabica - Congo
Díky specifickému mikroklimatu získává káva z Konga svou jedinečnou chuť. Objevte její silnou plnou chuť s tóny koření a jemnou kyselostí doprovázenou aroma višní, černého rybízu a skořice.
Stupeň pražení: FRENCH, ITALIEN - tmavě hnědá barva, zrna jsou výrazně mastná, v chuti lze cítit spálené tóny
OBLAST KONGO
- Nejčastěji se káva pěstuje v okolí jezera Kivu
- Oblast charakterizuje svěží vegetace, půdy vulkanické povahy a vysoká nadmořská výška
- Nestabilita a chudoba země pěstitelům kávy příliš nepřejí, přesto lze narazit na mimořádně dobré sklizně
PĚSTOVÁNÍ
- Pěstována v rovníkové Africe, tropickému pásu, kde díky srážkám dochází ke dvěma obdobím sběru
- Káva odrůdy Bourbon je zpracována mokrou metodou
Věděli jste, že...
Kongo zažívá kávovou renesanci.
Po desetiletí občanských konfliktů se drobné farmy vracejí na výsluní.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář